AaltoES tapaaminen ja Insiders’ Insights – The Gaming Industry

Tätä olikin jo odotettu. Päivän mittainen kursio Aalto Venture Garagelle tutustumaan AaltoES:n toimintaan ja osallistumaan pelialan seminaariin. Torstai aamulla klo 10 SIF:n, LUTES:n, Kiintopisteen ja muutaman muun yrittäjähenkisen muodostama noin kolmenkymmenen hengen matkaseurue suuntaa bussilla Lappeenrannan teknilliseltä yliopistolta kohti Otaniemeä. Yhden pysähdyksen –taktiikalla kulkeva kursiomme meno matka sujuu rattoisasti. Bussissa jutustelu käy kovana ja takapenkeillä on korttipelit käynnissä. Matkan ainoan välipysähdyksen teemme Pukaron Paronissa, missä suurin osa opiskelijapohjaisesta porukastamme suuntaa suoraan syömään raskaan sarjan aamiaisen tai paremminkin lounaan. Kun vatsat ja ostoskassit on täytetty, matka jatkuu taas iloisissa tunnelmissa.

13.30 ja bussimme kaartaa Aalto Ventures Garagen eteen. Suuntaamme entiseen teollisuushalliin, mikä on sittemin valjastettu AaltoES:n käyttöön. Aluksi meillä on noin puolituntia aikaa pyöriä ympäriinsä ja tutustua paikkaan omassa rauhassa. Garage on hyvin kuvaava sana. Hallissa on merikonteista tehtyjä huoneita ja tiloja ja paljon pöytäryhmiä ja kokoustiloja. Vaikka merikontit saattavat ensi alkuun kuulostaa hieman kolkoilta, niin paikka ei todellakaan ole kolkko vaan päinvastoin. Garagen värimaailma ja sisustus on erittäin siisti, tyylikäs ja rento. Kontteihin on rakennettu mm. pieniä ryhmätyötiloja ja muutama rennompi ajanviettopaikka. Yhteen konteista on rakennettu se kuuluisa Start-up sauna. Ennakkoluuloistamme huolimatta kyseessä ei kuitenkaan ole ihan tavallinen sauna vaan tila, jossa on lauteet ja seinissä puupanelointi. Kiukaan sijaan saunassa on 2 isoa fläppitaulua suurien suunnitelmien tekoa varten. Konttien lisäksi Garagesta löytyy tietysti hallituksen oma kokoustila, työnyrkkauksia, keittiö, rennon puoleinen Sali, pieni teatteri ja Esityksiävarten oma erillinen halli.

Kiertelyn ja ihmettelyn jälkeen ryhmästämme kopin ottaa AaltoES:n puheenjohtaja Nils Paajanen. Hän pitää lyhyen 45min esittelyn AaltoES:n toiminnasta ja vastaten samalla yleisössä esityksen myötä heränneisiin kysymyksiin. Keskustelu ja kehitysideat lentelevät ja matkaseurueemme jäsenissä herää useita uusia ideoita. AaltoES esityksen ja keskustelun jälkeen paikalliset toimitsijat alkavat valmistelemaan esitystilaa illan ohjelmaa varten ja meillä on jälleen hieman aikaa tutkia ja tutustua.

Garageen alkaa saapumaan paikallisia opiskelijoita ja yhtäkkiä paikka kuhisee nuoria tulevaisuuden lupauksia. Yleisön asetuttuaan paikoilleen Paajanen toivottaa englanniksi kaikki tervetulleiksi ja pistää illan seminaariesitykset käyntiin. Illan myötä tapahtumassa esiintyy monia it-alan firmoja ja ja kehittäjiä, jotka esittelevät yrityksiään, tuotteitaan ja ideoitaan. Lavalla nähtiin mm. Habbo Hotellin ideanikkaria, Rovion edustajaa ja mitä mielenkiintoisempia vähemmän tunnettuja yrityksiä. Pitkän tapahtuman lomassa yleisölle tarjottiin subit ja virvokkeita, mitkä näyttivät maistuvan yleisölle erittäin hyvin. Kun lopulta koko tapahtuma on saatu vedettyä loppuun asti, jää vielä suurehko joukko paikalle juttelemaan ja verkostoitumaan. Kello on kuitenkin jo edennyt pitkälle iltaan ja kursiolaisemme nousevat bussiin ja lähdemme suuntaamaan takaisin lappeenrantaan taas yhden kokemuksen ja monta uutta ajatusta rikkaampina.