LUTES ja syksyn 2012 startti. (suunnistusta, saunoja ja kursio)

Fuksisuunnistuksen rastinpitäjät: Janne Tallqvist, Henri Syyslahti, Jari Laari ja Harri Renkonen.teekkarifukseja rastillaSkinnarila on taas kerran saatu herätettyä henkiin ja joukko uusia opiskelijoita on aloittanut opintonsa Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Saimaan ammattikorkeakoulussa. Täten myös LUTES käynnisti opiskelijatapahtumiensa järjestämisen.

Ensimmäisen kerran LUTES esittäytyi yliopiston tuoreille fukseille keskiviikkona 29.8 Fuksisuunnistuksen parissa. LUTESin warjorastilla kirkkopuistossa fukseille annettiin tehtäväksi tunnistaa noin 10 henkilöä ja keksiä ketkä heistä eivät kuulu joukkoon ja miksi. Kuvien henkilöinä oli mm. Zuckerberg, Sedu, Cheek, B.Gates, S.Jobs, Stalin… Ja vastaushan tietysti löytyy asetelmasta ketkä eivät ole yrittäjiä. Bonuksena tehtävään kuului vielä Syke Gym ja Visma Severa, mitkä piti tunnistaa ja osata liittää faktaan, että molemmat on LUTin opiskelijoiden perustamia yrityksiä. Näistä lähtökohdista olikin sitten hyvä antaa fukseille pieni tietoisku LUTESista ja sen toiminnasta. LUTES piti myös samanlaisen warjorastin viikkoa myöhemmin 5.9 SAIMIAn Fuksiaisissa. Molemmissa tapahtumissa tavoitimme mukavasti noin 300-400 opintonsa aloittanutta.

Maanantaina 3.9 oli vuorossa syksyn ensimmäinen YrittäjyysSauna. YrittäjyysSauna on YT:n eli YrittäjyysTorstain perillinen. Tapahtumakonsepti päätettiin siirtää torstaista maanantaille vähentääksemme aikataulullista kilpailua “kosteampien” juhlien kanssa. Lisäksi syksyn YrittäjyysSaunat pidetään kevään rantasaunan sijaan Viipuri-kabinetin tiloissa Technopoliksella. Ensimmäisen YrittäjyysSaunan ohjelmassa oli LUTESin esittäytyminen, tulevan ohjelmiston esittely ja vuorovaikutteinen ideointi mahdollisista lisäyksistä ja parannuksista paikalle saapuneiden opiskelijoiden kanssa. Ideointia ja verkostoitumista jatkettiin tuttuun tapaan saunassa ja kabinetissa.

Pari päivää myöhemmin koittikin Yrittäjän päivä 5.9 LUTES ja SIF olivat päivällä näkyvästi esillä. Liput vedettiin niin yliopiston, kuin ylioppilaskunnankin salkoihin ja LUTES huoneella tarjosimme päivän kunniaksi kahvia ja pullaa. Päivän aikana LUTESin tiloissa kävi useita opiskelijoita tutustumassa toimistoomme ja juttelemassa toimareiden ja aktiivien kanssa.

Seuraavan YrittäjyysSaunan 17.9 teemana oli Etelä-Karjalan Nuoret Yrittäjät ry. Järjestön puolesta paikalla oli puhumassa ja esitelmöimässä Janne Parkkila, joka piti erittäin hyvän, rennon ja vuorovaikutteisen esittelyn järjestön toiminnasta ja liiton eduista.

Tiistaina 18.9 oli puolestaan LUTESin ja LURECOn järjestämän Rahoituskursion vuoro. Pikkubussimme starttasi jo aamutuimaan 5:45 Skinnarilasta kohti Helsinkiä. Kursioryhmämme koostui LUTESin, LURECOn ja Enklaavin edustuksesta. Sairastapausten johdosta tilaa olisi ollut vielä muutamalle halukkaalle, mutta lyhyen varoitusajan puitteissa emme saaneet täytettyä minibussin vapaita paikkoja. Yhden pysähdyksen taktiikalla ja Helsingin aamuruuhkan läpi köröteltyämme saavuimme ensimmäiseen vierailukohteeseemme Etelä-Esplanadille Access Partnersille. Dan Karlsson piti ryhmällemme noin tunnin esitelmän Access Partnerssin toiminnasta, yksityisestä yritysrahoituksesta ja yrityskaupoista ja -ostoista, sekä niiden järjestelystä. Esitelmä ja keskustelu toi erittäin hyvin esiin yritysten ostamisen ja rahoittamisen näkökulmat yksityisen rahoittajan näkökulmasta. Toisena kohteena kursiollamme oli lakifirma Borenius, jossa senior advisor Jukka Leskinen toi yritttämiseen ja rahoitukseen näkökulmia lakitoimiston puolelta. Keskustelua käytiin myös poliittisella tasolla ja yrittämisen lähtökohdista niin Euroopassa kuin rapakon takana Yhdysvalloissakin. Kolmantena kohteenamme oli Teollisuussijoitus, jossa saimme edellisistä osiltaan hieman eriävän näkökuman valtiovetoisen rahoitusyhtiön vinkkelistä, mikä myös oli erittäin valaiseva ja opettavainen kokemus. Nopean aikataulumme kursio saatiin pakettiin jo iltapäivällä ja aikaisesta heräämisestä kärsineet kursiolaisemme saivat otollisen hetken korjata univelkojansa matkalla kohti Lappeenrantaa.

Tiistait tunnetaan Skinnarilassa PK5 sauniksistaan. Näinpä LUTES teki itselleen uuden aluevaltauksen 25.9 pitämällä Enklaavin ja Pelletin kanssa LUT(ES)-sauniksen. Saunailta veti tuttuun tapaan tuvan täyteen opiskelijoita eri vuosikursseilta. Koska kyseessä oli “kevyempi” tapahtuma, ei LUTES lähtenyt tutulle asialinjalle, vaan pääosassa oli illan “OstosTV-Pitching”-kilpailu, jossa osallistujapareille annettiin 2-4 “epäesinettä” ja heidän tuli keksiä niille käyttötapa ja mainosesitys yleisön keksimään tarkoitukseen. Tähän kaikkeen parilla oli aikaa tutut kaksi minuuttia. Ideat olivat odotettuun tapaan villejä ja pitchaukset sitäkin lennokkaampia. Kilpailun tuotokset sai hymyn ja naurun herkkään niin yleisössä kuin kilpailijoissakin.

Viimeisimpänä tapahtumien rykelmäämme osui 26.9 Harrastemessut, joissa LUTES oli tuttuun tapaan esillä omalla ständillään Aalef kirjakaupan vieressä. Normaalin ständitoiminnan lisäksi keruussa oli jäseneksi ilmoittautumislista. Päivän porkkanana toimi LUTESin käsiin saamat Artic15 -liput, joita tullaan jakamaan jäsenien kesken noin 15 kappaletta. Lippujen arvonnasta ja niiden voittajista ilmoitetaan myöhemmin.

Näinpä saatiin yhteen blogi-päivitykseen sullottua muutaman viikon tapahtumat.

Seuraava tapahtumamme on YrittäjyysSauna 1.10. Siispä suunnatkaa Technopoliksen Viipuri-kabinettiin klo 18. Tervetuloa!

Muistakaa myös YrittäjyysSauna 8.10, jolloin opiskelijayrittäjät esittäytyvät ja kertovat tarinansa.

Aktiivisempaa ilmoittelua ja päivityksiä kannattaa myös seurata LUTESin Facebook-sivuilta.

– Henri Syyslahti / vpj