Wappu: Logojen maalaus

Ehkä pysyvin ja näkyvin tempaus/teko suoritettiin wapun logojenmaalauspäivänä, jolloin killat, kerhot ja muut maalasivat logonsa punkkerimäen pyörätien asfalttiin. Tällä kertaa myös LUTES päätti maalautta oman merkkinsä tähän komeaan rivistöön. Muutama päivä aikaisemmin varapuheenjohtaja Syyslahti kävi parin toimarin kanssa tutkimassa ja hankkimassa maalaamiseen tarvittavat maalit ja vermeet. Vaikeimmaksi osuudeksi osottautui löytää sopiva pinkki, mikä kestäsi säätä ja kulutusta. Muutaman neuvon ja sekoituksen jälkeen kaarti marssikin maalikaupasta kainalossaan 3 purkkia panssarimaalia, siveltimiä ja tärpättiä.

Itse logojen maalaus aloitettiin puhdistamalla maalattava alue harjaamalla ja tarkkaan mittaamalla vasta valmistuneen haalarimerkin mukainen, mutta hieman siitä yksinkertaistun maaluksen ääriviivat ja mitat. Kun viivat oli saatu valmiiksi siirryimme maalaamaan mustaa pohjaa. Maalatessa totesimme, ettei paikkamme ollut maalin kulutuksen kannalta optimaalisin, sillä tien pinta oli kohtalaisen röpelöinen ja täten vei suhteellisen paljon maalia, mikä onneksi kuitenkin riitti merkin maalaamiseen.

Pohjan valmistuttua annoimme maalin kuivua lounastauon ajan. Tauolla totesimme haalarimerkkiversion olevan kohtuuttoman täynnä tekstiä sellaisenaan katuun maalattavaksi, joten päätimme hieman yksinkertaistaa lopullista toteutusta. Maalinkuivutta suoritettiin uudelleen mittaukset tekstejä varten, minkä jälkeen itse teksti maalattiin. Koko urakkaan kului useampikin tunti, eikä alun arvio kahdesta tunnista riittänyt alkuunkaan. Työn valmistuttua saimme kuitenkin olla tyytyväinen tulokseen ja täten LUTESin vuoden 2012 merkki toivottaa kaikki punkkerimäkeä kulkevat tervetulleiksi. Myöhemmin saatamme lisätä logoon valkoiset ääriviivat erottumisen parantamiseksi ja ehkä myös joku tuore slogan, jos joku vain sellaisen keksii.

-Henri Syyslahti /LUTES vpj