Yrittäjyystorstai – Yrityskuvassa Octo3

Tämän kertaisen Yrittäjyystorstain aiheena oli uusi Lappeenrantalainen ICT klusteri, jonka ytimessä majailee lokakuussa 2011 perustettu OCTO3 Oy. Yleisöä Skinnarilan rantasaunalle oli saapunut taas kerran kolmisenkymmentä henkeä. Illan tavoitteena oli antaa yleisölle kuvaa clusterista, uuden yrityksen muodostamisesta ja tuomisesta markkinoille, jotka muut ovat jättäneet väliin. Yleisöä iltaan oli saapunut taas kerran kolmisenkymmentä henkeä. Puhujana yksi klusterin perustajista: Jani Tietäväinen.

Yrityskuva Octo3:
Lappeenrannan Digian kerrottua Lappeenrannan yksikön sulkemisesta digialaiset yrittivät houkutella yrityksiä tulemaan Lappeenrantaan. Huolimatta monista neuvotteluista ja parista pidemmälle viedystä neuvottelusta ja paikaan päälle tehdyistä tarkasteluista yksikään yritys ei päättänyt tehdä uutta yksikköä.
Kuitenkin tiedettiin, että alalla on tarve ja meillä on tekijät, mutta yritykset eivät ole tulossa, niin mitä siinä tehdä, kyseli Tietäväinen. Ainoaksi ja ihan hyväksi vaihtoehdoksi jäi yrityksen perustaminen. Enää puuttui ihmiset, jotka ovat valmiita ottamaan riskit.

Riskin ottaminen ei ole ikinä helppo saati tilanteessa, jossa suurin osa digialaisista oli. Porukka oli keski-iältään 31, suurella osalla oli asuntolainaa, monilla lapsia ja tottumus siihen, että palkkaa tuli tasaisin väliajoin.
Klusteri muodostuu tällä hetkellä neljästä yrityksestä, jotka ovat kaikki puskemassa tasaisen varmasti eteenpäin. Tällä hetkellä klusterissa työskentelee noin 15 henkilöä, ja vuoden loppuun mennessä työskentelevien määrä on mahdollista tuplata.

Octo3 on sopimustuotekehitystä, konsultointia ja hautomotoimintaa tarjoava alihankintayritys, jonka tarjoamaan kuuluu omien osaajien lisäksi nearshore-palvelut.

-Seepia Games on keskittynyt tuottamaan laadukasta peliviihdettä Lappeenrannasta maailmalle. He kävivät Game Developer Conferenceen hakemaan yhteistyökumppaneita, erityisesti julkaisijan saaminen on tärkeimpiä asioita.
-Verso Software on yhteistoimintaa tukevaa projektinhallintaa yhteisöille tarjoava tuoteyritys.
-Weiltel Oy on operaattorien tarjoaman verkon laadun mittaamiseen keskittyviä tuotteita tarjoava tuoteyritys.

Esittelyn jälkeen osallistuneilta valui kysymyksiä liittyen yritykseen, perustamiseen ja startupissa toimiseen ja miten pääsee klusterin mukaan. Ajatusten vaihto jatkui myös saunan puolella ja moni tunsi saaneen paljon irti yrityskuvasta ja sen muodostumistarinasta.
Jani Tietäväinen ja Sami Pesonen, yksi Octo3 perustajista, komentoivat seuraavasti yritysklusteriin pääsemistä. Mikäli haluaa yritysklusteriin mukaan, niin Octo3:n pitää ostaa idea ja sinulla pitää olla tiimi tai löytää sellainen. Helpompi reitti olisi tulla töihin Octo3:lle, kertoa oma ideansa ja etsiä tiimi tai tiimiin jäseniä Octo3:lta

Mikäli haluat kuulla enemmän yritysklusterin tarjoamista mahdollisuuksista tai itsessään työmahdollisuuksista, niin laittakaa mailia: jani.tietäväinen@octo3.fi
-Juho Toivonen (LUTES pj)